• English
 • Nederlands
 • CV en sollicitatiebrief hebben hun beste tijd gehad

  January 31st, 2015 - Jacco Valkenburg

  Een paar trends tekenen zich langzaam scherper af op de arbeidsmarkt, zeggen kenners. Cv’s en sollicitatiebrieven raken passé en we worden beloond naar resultaat in plaats van dienstjaren.

  Online proef verdrijft cv en sollicitatiebrief

  ‘Bij de selectie van kandidaten voor een baan gaan bedrijven steeds zwaarder leunen op online assessments’, zegt recruitmentexpert Jacco Valkenburg. ‘Met online opdrachten testen ze jouw capaciteiten en of je qua persoonlijkheid past bij de cultuur van een bedrijf. Het cv en de sollicitatiebrief hebben hun beste tijd gehad als selectiemiddel. Bedrijven zoeken niet de beste sollicitant, ze zoeken de beste programmeur, of de beste leraar, of financieel medewerker. Met een online asssessment, videosollicitatie of via aanbevelingen maken ze een eerste selectie en daarna pas krijg je een persoonlijk gesprek. Deze ontwikkeling kan misschien eng aanvoelen voor sollicitanten, maar het is eerlijk. Het biedt kansen om binnen te komen voor minder ervaren mensen die wel goed zijn. Een spelfoutje op je cv of een slappe brief doen er minder toe. Juniors kunnen seniors verslaan op kennis en kunde en zo op een hogere plek binnenkomen in een bedrijf.’

  Lees het volledige artikel op Intermediair.nl of de printeditie van de Volkskrant van 14 januari 2015 (ook online voor abonnees) met meer arbeidsmarkttrends van 2015.

  Arbeidsmarkttrends 2015

  Vragen?

  Neem voor meer informatie contact op met Jacco Valkenburg, telefoon +31 6 2825 7098 of e-mail jacco@recruiteruniversity.nl

  Share |

  Geef een reactie