• English
 • Nederlands
 • September? Een topmaand voor oriëntatie werkzoekenden naar vacatures

  augustus 31st, 2018 - Jacco Valkenburg

  Talent dat zelf actief op zoek gaat naar een baan heeft het nu voor het uitkiezen. En als men zich gaat oriënteren op een nieuwe baan dan is dat bovengemiddeld vaak in de maand … September!

  Tijdens de vakantie realiseert men dikwijls graag een nieuwe baan te willen – de after holiday blues – en dit is duidelijk te zien op Indeed, de #1 vacaturesite ter wereld. We hebben een paar cijfers verzameld. Want in september 2017 viel dit duidelijk op, met meer dan 300K+ klikken op enkel de software development vacatures.

  Het zoekverkeer naar Software Development vacatures1:

  En het zoekverkeer naar Accounting vacatures had meer dan 600K+ klikken1:

  Bron: 1Indeed data (Nederland)

   

  Waar zoeken de kandidaten?

  Een trend is ook dat Indeed steeds populairder wordt. Werkzoekenden gebruiken deze vacaturesite steeds vaker als oriëntatie platform voor het vinden van een nieuwe baan.

  Op zoek naar meer inzichten?

  Het vinden en binnenhalen van de juiste kandidaten, zit ‘m vooral in het slim inspelen op het (communicatie)gedrag van uw doelgroep en het uitstippelen van een strategie om deze succesvol te benaderen. Boek onze Masterclass Recruitment Marketing en ga hier mee aan de slag.

  Of volg onze Masterclass ICT Recruitment en pak de zaken fundamenteel anders aan dan de concurrentie: maak ‘slimmer’ gebruik van de middelen die u ter beschikking staan.

  Vragen?

  Neem voor meer informatie of advies contact op met Jacco Valkenburg. Bel of WhatsApp naar 06-28257098 of e-mail naar jacco@recruiteruniversity.nl.

  Share |

  Geef een reactie