Geplaatst op Geef een reactie

Het boek ‘Personeel werven via Social Media’

Speciaal voor de boekenserie Secretaresse Assistent Wijzer van Vakmedianet is het boek ‘Personeel werven via sociale media’ geschreven. Met veel informatie over recruitment via LinkedIn, arbeidsmarktcommunicatie via Facebook, inzet van sociale media zoals Instagram en Snapchat, en via-via werving (referral recruitment).

Waarom personeel werven via Social Media?

Wil je als werkgever nieuwe collega’s aantrekken, dan zijn social media onmisbaar, want de impact ervan is groter dan ooit. Denk aan profileren op LinkedIn, nieuws delen via twitter, vloggen via YouTube, fans maken via Facebook en berichten sturen via WhatsApp.

Social media ondersteunen de werving van personeel enorm door:

  1. Versterken van het werkgeversmerk: cruciaal om een magneet te worden voor talent
  2. Doelgerichte arbeidscommunicatie: slim bereiken én boeien van de doelgroep
  3. Proactieve werving: vinden en contact leggen met kandidaten

Door social media optimaal in te zetten behaal je voordeel in de wedloop om kandidaten. Variatie en telkens weer experimenteren zijn daarbij cruciaal om de beste kandidaten, ook latent werkzoekenden, succesvol te interesseren voor jouw organisatie.

Zit jij als managementondersteuner in een recruitment omgeving of word je gevraagd mee te denken over het aantrekken van personeel? Gebruik de tips uit dit boek en je vindt via social media sneller geschikte nieuwe collega’s.

Bestel via de (online) boekhandel of direct via mgtbk.nl/1ju79m en ontvang het boek morgen in huis!

EAN: 9789462156067
Nederlandstalig | Paperback, 128 blz
Eerste druk: oktober 2018
Prijs: € 29,95
Direct leverbaar

Boektip: ben je recruiter of hr-professional en wil jij naar het ‘Expertniveau’ van recruitment gaan? Koop dan het boek Recruitment 3.0 – werving en selectie in een wereld van sociale media, chatbots en AI.

Masterclass Social Media Recruitment

Boek ook onze Masterclass Social Media Recruitment met meer dan 100 inspirerende voorbeelden, hoe sociale media goed voor het versterken van het werkgeversmerk ingezet kunnen worden, en bewezen succesvolle tips om meer relevante volgers en interactie te verkrijgen. Schrijf je vandaag nog in!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Laatste nieuws

Strategisch recruitment: doorgroeimogelijkheden en interne doorstroom

De arbeidsmarkt is als een gigantisch schaakbord. Werknemers zijn de stukken die heen en weer bewegen, van baan naar baan, op zoek naar de koningin van kansen: doorgroeimogelijkheden.

Lees meer

Mijn favoriete kandidaten zijn de vriendelijke 🏆

Diegenen die zeggen: “Yes! Super bedankt voor het goede nieuws!” na het bellen van de gelukkige kandidaat voor de volgende ronde.

Lees meer
Lees alle artikelen